Председател

       

    ТОДОР БАРБОЛОВ

 

    зам. председател

        
   инж. Йордан Недев

 тeл: +359 876 308 208

 

   зам.председател

      

  доц .д.ф.н. Иван Цеков

 тел: +359 895 426 216

 

 секретар

 

 Йордан Йорданов

 тел: +359 876 43 54  85

 

 

 e-mail: sdpbg@abv.bg

 сайт: http://sdpbg.com/

 

 

 

 

 

Новини

Местни избори 2015г.

47-ми Конгрес - УСТАВ

47-ми Конгрес - Национален съвет

47-ми Конгрес - Изпълнителен съвет

47-ми Конгрес - Национална контролна комисия

 

 

Единствените социалдемократи-антикомунисти са видимо доволни: БСП безславно си отива!

  

БСП безславно си отива. Това каза на пресконференция в БТА-София д-р Иван Колчаков – член на Изпълнителното бюро на Социалдемократическата партия (СДП).
От формацията оповестиха резултатите си след последните местни избори и се похвалиха, че бележат видим възход, имайки 18 общински съветници по места, както и пет общински кмета, като този в Първомай бил чисто техен партиен.

Председателят на СДП Тодор Барбалов изрази задоволството си, че е лидер на единствената социалдемократическа партия, която не е влизала никога в съюз с бившите комунисти от БСП.

Зам.-председателят на партията Иван Цеков от своя страна заяви, че от осем социалдемократически формации в момента четири били „на хранилка” при БСП. Въпросните партии имали депутати и получавали държавна субсидия благодарение на това, че са били в общи листи с бившите комунисти на последните парламентарни избори.

От СДП припомниха миналото си в някогашния Съюз на демократичните сили през 90-те години, когато били на върха. И днес обаче, когато вече не били толкова силна формация, те запазвали своята автентичност и антикомунистическите си възгледи.

Главният секретар на СДП Йордан Йорданов от друга страна каза, че последните избори били най-купените в последните 26 години – откакто той бил в политиката.
За това били виновни ДПС и една от управляващите партии.
От СДП обявиха, че следва да се работи за обединение на социалдемократическите формации.